Hur fungerar permanent hårborttagning?

Permanent hårborttagning fungerar genom att använda IPL eller laser. Laserbehandling innebär att en kraftfull laserstråle riktas mot hårsäcken och dess melanin. Värmen som genereras skadar eller eliminerar hårsäcken, vilket förhindrar ytterligare hårväxt.

Permanent hårborttagning kan utföras på flera områden, inklusive bikiniområdet, armhålor, ben och ansikte. Det är även möjligt att behandla midjan, ryggen, bröstet, ansiktet och benen. För att få mer information om regler och riktlinjer för användning av laser och IPL kan du besöka Strålsäkerhetsmyndigheten.

Hårborttagning Stockholm - Boka online

För att garantera både säkerhet och resultat är det viktigt att välja en seriös och erfaren klinik när du bokar hårborttagning med laser. Vi rekommenderar tre professionella kliniker som utför hårborttagning i Stockholm nedan.

Sveriges Skönhetscenter

Sveriges Skönhetscenter erbjuder hårborttagning med laser som både är säker och skonsam. Med över 30 års erfarenhet i branschen och välutbildade hudterapeuter kan du förvänta dig en professionell och personlig behandling. En kostnadsfri konsultation bokas innan behandlingen, där dina önskemål och behov diskuteras tillsammans med hudterapeuten. Sveriges Skönhetscenter erbjuder även före- och efterbilder efter varje besök samt möjlighet till direktkontakt med en personlig hudterapeut.

Nordiska Kliniken

Hos Nordiska Kliniken kan du lasra bort hår med den senaste tekniken Soprano Titanium. Denna metod är effektiv även för personer med mörkare hår och ger en permanent lösning för oönskad hårväxt. Nordiska Kliniken är ledande inom estetiska behandlingar och plastikkirurgi i Norden, med mer än 15 års erfarenhet. Genom deras hemsida kan du enkelt boka en kostnadsfri konsultation och rådgivning med deras kompetenta hudterapeuter. Under hela behandlingsprocessen får du professionellt bemötande och omsorg. Du hittar Nordiska Kliniken på Drottninggatan 33 i Stockholm.

Acnespecialisten

Drömmer du om att bli befriad från oönskat hår utan krångel med rakning och vaxning? Då kan du upptäcka fördelarna med laserborttagning av hår hos Acnespecialisten. Med hjälp av avancerad laserbehandling erbjuder de en snabb, effektiv och pålitlig metod för permanent hårborttagning. Ta reda på mer om hur denna behandling fungerar och hur du kan boka tid hos Acnespecialisten för att få det bästa resultatet. Boka enkelt och smidigt online redan idag.

Förberedelser inför hårborttagning med laser

  • Undvik att sola minst fyra veckor innan behandlingen för att undvika brännskador.
  • Förbered området genom att raka bort håret cirka 2-3 dagar innan behandlingen så att det finns 1-2 mm hårlängd för att ljuset ska kunna nå hårsäcken.
  • Undvik användning av krämer eller andra produkter på området innan behandlingen.

Eftervård

  • Undvik träning, bastu och fysisk ansträngning under de första 24 timmarna efter behandlingen.
  • Undvik rökning och alkoholkonsumtion direkt efter behandlingen.
  • Skydda det behandlade området från solen och använd hög solskyddsfaktor.

Hur många behandlingar krävs?

Antalet behandlingar som krävs varierar beroende på individuella faktorer såsom behandlingsområde, hudtyp och hårets tjocklek. Generellt sett krävs vanligtvis 4-10 sessioner för att uppnå optimala resultat.

Pris

Priset för permanent hårborttagning varierar, men ligger vanligtvis mellan 2000-4000 kronor, beroende på behandlingsmetod och val av klinik.