Klippa lugg själv steg för steg

Att klippa luggen själv kan vara en praktisk lösning för att upprätthålla frisyren mellan frisörbesöken. Det är viktigt att vara försiktig och följa rätt teknik för att undvika misstag. Här är en steg-för-steg-guide för att klippa lugg själv:

1. Förberedelse

Se till att ha rätt verktyg, inklusive en sylvass sax, en fin kam och eventuellt en spegel. Tvätta och torka håret så att det är rent och fritt från produktrester.

2. Bestäm luggens längd

Innan du klipper luggen, bestäm vilken längd du vill ha. Det kan vara bra att klippa lite längre än din önskade längd i början, eftersom du kan klippa mer senare om det behövs.

3. Dela upp håret

Dela upp resten av håret och dra det åt sidan eller fäst det med hjälp av hårklämmor eller hårband. Detta kommer att hjälpa dig att fokusera bara på luggen.

4. Kamma och blöt luggen

Kamma luggen noggrant och spraya den med lite vatten eller en mild stylingprodukt för att göra den mer hanterbar och lätt att klippa.

5. Klippning

Håll saxen i en sned vinkel och klipp försiktigt små sektioner av luggen. Börja med att klippa mindre än den önskade längden och klipp successivt mer tills du uppnår önskad längd. Klipp alltid luggen i små snäpp för att undvika att klippa för mycket på en gång.

6. Kolla symmetrin

Ta regelbundna pauser och kontrollera symmetrin genom att jämföra båda sidorna av luggen. Använd en spegel eller ta bilder för att få en bättre uppfattning om hur det ser ut från olika vinklar.

7. Finjustering

Om du behöver justera längden eller göra små ändringar, gör det försiktigt och i små steg. Det är alltid lättare att klippa mer senare, men det kan vara svårt att åtgärda för kortklippt hår.

8. Styla luggen

När du är nöjd med längden och formen på luggen, styla den som du önskar. Du kan använda en rundborste och en hårtork för att skapa volym eller en plattång för att få en slät look.