Torr hy

Min hy fick en chock tror jag när jag kom hem till Sverige. Just nu är jag så torr! Men i min systers skåp hittade jag den här peelingen från Dermologica som tur vad. Så nu blir det att skrubba och smörja för att bli av med all torr och flagnad hy.

Ett budget tips är annars att blanda florsocker med någon olja t ex jojoba och skrubba.

6 kommentarer

 1. Ett annat tips är kaffesump och olivolja. Huden blir supermjuk och uppstramande av koffeinet. Jag skulle bli väldigt glad om du kan hjälpa mig med en toningsfråga. Jag har blont hår och brukar slinga det var fjärde månad (platinaslingor) Men jag har tröttnat på detta och skulle vilja tona det istället. Vilken är den ljusaste (kalla) nyansen som finns? Ska jag tona på salong eller hemma. Är det något speciellt jag ska tänka på?

  Kram Frida

  1. Hej Frida! Kaffe och koffein torkar ut huden så det ska man helst inte lägga i ansiktet. Är man svullen under ögonen kan kaffe sump strama upp lite men man ska vara försiktig. På celluliter ska kaffe sump vara toppen också!

   Det finns många ljusa nyanser både kalla och varma. Wella color fresh i tonen 10/36 blir lite beiget varmt på blekt hår och är fin tycker jag. Den kan du testa att lägga i själv hemma. Det kan vara svårt att få nyanser att hålla i blekt hår både hemma och på salong så du behöver tona om det några gånger för att få det att sitta.

   Lycka till!

 2. Hej :)
  Har frågat dig många frågor och har alltid fått bra svar så därför tänkte jag fråga dig en fråga om hårfärgning, det har egentligen inget med detta inlägg att göra men men..

  Det är så att jag är svart hårig sen ca två månader tillbaka, men nu har jag tröttnat.. jag vill få till en fin orange kopprig hårfärg, inte för orange men inte heller för brun. Jag tänkte göra det hemma då jag aldrig blir nöjd hos de frisörer jag gått till här hemma.

  Jag brukar färga mitt hår väldigt ofta men har fortfarande väldig bra hårkvallte, jag tröttnar så fruktansvärt fort, blir aldrig nöjd. Jag har varit väldigt väldigt rödhårig och jag älskar det, färgar alltid tillbaka till mitt röda hår, men nu vill jag va mer åt det koppriga hållet.

  Ska jag bleka håret först (avfärgning funkar inget bra på mig) och sen lägga en koppar färg i, har spannat in en färg som jag är sugen på. Vill inte bli för ljus av blekningen för då är jag rädd att koppar färgen blir alldeles för orange. Tänker jag fel? Eller har du några bra tips på hur jaa ska gå tillväga? :)

  1. Hej Emma! Du tänker helt rätt att du inte ska bleka så mycket. Blekning är inte lätt att lyckas med och jag rekommenderar inte att man gör det hemma. Det viktigaste att tänka på är att börja i längdera, närmast botten behöver inte blekningen sitta i mer en kanske 3-4 minuter för det blir ljst väldigt fort där. Det går åt väldigt mycket blekning också! Minst 2-3 paket, låt det inte sitta för länge då slår det över i gult och blir för ljust. Sedan lägger du i en snygg koppar färg. Det kan vara svårt att få den röda färgen att fästa så du kan behöva komplettera med en färginpackning, Revlons nutri color creme i färgen 734 blir väldigt fin. Lycka till!

 3. Hej igen! Självklart menade jag skrubben på kroppen :) Om jag vill ha en kallare nyans än Wella color fresh 10/36 vilken väljer jag då? Det är verkligen än djungel det här med toning/färg och sling. Så jag är väldigt tacksam att du reder ut det hela åt mig!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *