Läsarfråga, Spara till långt hår

DET HÄR INLÄGGET INNEHÅLLER AFFILIATELÄNKAR

ef684afc2b779f72956717bafa96415cBild härifrån

Hejsan!

Jag vill verkligen ha långt hår!  Jag har försökt spara ett halvår typ nu men det händer ju ingenting! Jag har blekt mitt hår förut men slutat med det, just nu har jag min naturliga färg med blekning kar på topparna/längderna. Snälla ge lite tips på vad jag kan göra! Hur ofta ska man klippa sig? Är det bra att använda inpackningar?

Om du har några speciella förslag på hur jag kan få långt hår så skulle jag vara tacksam om du skrev det för jag vill såå gärna ha lång nu! :D

Tack i förhand! <3

Det är många som drömmer om långt och tjockt hår men det kräver en hel del jobb och envishet för att spara ut håret. Vissa hår växer hur snabbt som helst och en del växer långsamt. Vissa får bara håret lite nedanför axlarna och en del får långt hår nedanför rumpan. Det är alltså genetiskt hur långt håret blir och hur fort håret växer. Men du kan påverka hårets kvalité och få det att hålla längre. Därför är viktigt att ta väl hand om sitt hår. För när ett hår slits blir det trassligt du får kluvna hårtoppar som till sist går av och håret blir aldrig långt.Här kommer några tips:
• Vitaminer och kosttillskott kan behövas framförallt för att få en bättre kvalitet på det och på så sätt få det tjockare och starkare. B vitaminer och järn är bra för hud och hår. Ät gärna något kosttillskott som innehåller kisel också.

• Felet många ofta gör när man sparar till långt är att klippa sig för ofta. Klipper man håret var 6:e vecka hinner det inte växa ut innan man klipper bort det som vuxit ut. Det räcker att man toppar sig ca var 3:e månad och i så fall klipper allra högst 1 cm. Jag vet att många frisörer gärna vill klippa mer men då blir håret aldrig långt så var noga med att påpeka för din frisör att du sparar till långt hår. Låt det gärna gå längre mellan klippningarna om inte topparna blir för slitna.

• Färgning, blekning och permanent sliter på håret och kan vara bra att undvika eller inte göra så ofta om du vill ha långt hår. Framförallt blekning och att färga det ljusare sliter på håret. Att lägga en toning på dina blekta längder kan du göra för att få det närmare din egna färg men gör det hos en frisör så det verkligen blir rätt.

• När du tvättar håret, massera hårbotten omsorgsfullt för att stimulera cirkulationen. Var försiktig med längderna och gnugga inte. Tänk på att håret är extra skört när det är blött så behandla det varsamt efter tvätten.

• Vill du ha långt hår så var noga med att använda rätt produkter. Ett bra schampo, balsam och en inpackning är en bra start. Har du väldigt slitet och behandlat hår finns det inpackningar med proteiner som bygger upp håret igen . Extreme serien från Redken skulle passa väldigt bra till ditt hår för att förbättra kvalitén, satsa på schampo, balsam och deras leve in Anti Snap

• Slit inte på håret genom värmetänger och hårfön för ofta. När du väl använder värmeverktyg var noga med att använda värmeskydd innan.

Följer du några av de här tipsen är du snart steget närmare ett långt, tjockt och välmående hår.

Lycka till!

Redken-Extreme_artikelHar du slitet hår och vill spara till långt är Redkens Anti Snap den bästa serien, bygger upp håret och stärker det på djupet samtidigt som det blir glansigt och följsamt. Du hittar den t ex här

4 kommentarer

 1. Skulle du vilja tipsa om några riktigt bra värmeskydd? Jag använder alltid morrocan oil efter att jag tvättat håret och sedan fönar jag det. Räcker det med oljan eller ska man ha något efter oljan mot värmeverktyg?

 2. Hej!

  Jag har färgat mitt hår med 2/3 Wella color touch 7.0 och 1/3 av 7.3, blev nöjd med resultatet men skulle vilja ha det lite kallare framöver, eller en mer neutral ton. Min hudton passar bäst i neutralt, inte enbart kallt eller för varmt. Har du något förslag på vad jag kan använda nästa gång då jag ska färga? Eller finns det något som jag kan underhålla färgen med så länge som gör den mindre varm, någon tonings mousse eller toningsschampo?

  Tack på förhand!

  1. Wella har ju ett toningschampo Wella Color fresh och det finns en ton som är väldigt kall 7/19. Den borde ta bort det varma. Prova att bara att använda den som ett schampo först så att håret inte blir för kallt, om du vill ha mer effekt kan du låta toningen sitta i ca 20 min. Har du några blonda slingor kan den slå åt det grå hållet så var lite försiktig :). Nästa gång kan du prova bara 7/0 i color touch.

   Lycka till :)

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *