Recension Redken Diamond Oil Masque

B002265_1

 

Pris 309 kr  på Bangerhead

Produktinformation:

”Diamond Oil Mask inpackning ger näring, stärker och fyller på håret för att förhindra skador och att håret bryts.

Diamond Oil använder sig av en exklusiv formel av silikonfria håroljor som inkluderar camelina olja, korianderolja, aprikos, olivolja, jojobaolja, kokosnötolja och andra oljor för att stärka håret från insidan-ut. Resultaten är en oöverträffad styrka och glans. Genom Redkens exklusiva Interlock Protein Network och mångfacetterad Shine strong komplex, levererar Diamond Oil en närande blandning av koriander, Camelina och aprikos oljor som riktar sig mot alla skikt i håret för att stärka, förnya och skydda med varje användning.”

Så tycker jag:

Jag har färgat mitt hår mycket och det är ganska slitet med fina hårstrån. Efter att ha använt den här inpackningen i några veckor måste jag säga att mitt hår känns starkare, det är också väldigt glansigt nästan lite för glansigt för min smak (eftersom jag har tunt hår ser det lätt fett och tunt ut). Som alla andra av Redkens produkter är den oerhört dryg och håret blir silkeslent direkt, alltså blir det väldigt lätt att reda ut. Ett minus är doften, jag vet inte riktigt vad det är men det är någonting jag inte gillar med den. Jag skulle rekommendera den till er som vill ha ett glansigare, starkare hår och som har lite tjockare hår.

Betyg: 3,8/5

En jättebra inpackning men jag jämför med Redkens andra inpackningar t ex All Soft och Extreme som jag tycker är så mycket bättre. Vill man stärka sitt hår skulle jag rekommendera Extreme istället och har man väldigt torrt hår är All Soft att föredra.

8 kommentarer

 1. Hejsan!

  Jag funderar på om det finns någon hårfärg, inte blekning som man kan lägga i håret så det blir några steg ljusare, men inte sliter lika mycket som en blekning. Jag har prövar olika toningar från Wella och Four Reasons Color, resultatet är jättebra men det håller inte särskilt länge. Jag är redan blond och har en del ljusare slingor i håren men vill ljusa upp håret lite till utan att slita på det allt för mycket.

  Ha en bra helg!

  1. Hej Johanna! Ja det finns färger och intensivtoningar som ljusar upp utan att slita speciellt mycket på håret. Men jag vet inte om de säljs i butiker utan det är färger vi frisörer använder. Det bästa är att du går till en frisör och färgar.

   Ha en fin helg du också :)

 2. Hej! Jag såg detta inlägg: http://fragafrisoren.se/?p=9809
  och jag vill färga håret just den här typen av lila, lite blåare än vad många andra färger jag sett är. Har du några tips på märken som kan ha den färgen? :) TTack för en jättefin och bra blogg! Mvh Malin

 3. Hej,

  Jag har envist sparat ut mitt hår nu i säkert fem-sex år från en då blåsvart popfrisyr, och håret har nu uppnått en längd som räcker mig till naveln. Får alltid komplimanger för mitt långa naturliga hår, men själv känns det inte alls lika roligt som blotta tanken på ett långt svall gjorde för två år sedan typ. Det är otroligt slitet, jag får ingen volym i det, massor av frizz, jag tycker att min så kallade frisyr (dvs. ingen alls egentligen) ”tynger ner” mitt ansikte och mitt ganska avlånga ansikte med relativt mycket panna gör inte saken bättre. Jag står nu i valet och kvalet att göra något med det som det är eller att klippa. Oavsett så tänker jag ljusa upp det från mitt just nu mörkt mörkt bruna, nästan svarta, till en naturlig mörkblond eller naturligt varmt brun ton (Alexa Chung) som känns lättare att underhålla än att stå och preparera det 1 gång i månaden med färg som kliar i hårbottnen.
  Hur fungerar avlångt ansikte+mycket panna ihop med en lugg (slarvig alá Alexa Chung)? Plussa på att jag bär glasögon (en trio som inte alls känns helt ultimat). Klippningen jag funderar på är i så fall en Alexa Chung (jag är smått tokig i henne, ja). Vad gör en sådan klippning i så fall med ansiktet?
  Kanon-blogg!

  1. Hej! Jag tror att du är rätt inne på både färg och klippning! Jag tror att både lugg och klippning i övrigt som Alexa Chung har passar din ansiktsform jättebra. Färgen är ju också superfin och känns väldigt rätt nu i sommar! Kul att du gillar min blogg :)

 4. Kan man som naturligt rödhårig (väldigt orange) slinga med kalla blonda färger? Små smala slingor lite överallt utspritt i hela håret, eller kommer det bli konstigt resultat? Kram

  1. Hej! Ja det kan man absolut göra. Eftersom du är så pass röd kommer det inte bli så kallt utan mer naturligt blont så det kommer inte se konstigt ut. Är det lite mörkare blondfärg kan det dock se lite konstigt ut men håll dig till ljusare toner. Kram Sandra

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *