Recension, Kevin Murphy Color Bug

ColorBug-2

Pris: 149 kr här

Färgkritor och färgskuggor har ju blivit väldigt populära och jag har fått många frågor om dem här på bloggen. Jag har inte provat någon på mig själv förut men nu fick jag chansen att testa Color Bug från Kevin Murphy (som jag har hört ska vara den bästa).

Så här beskrivs den:

”Color.Bug är en ”wipe on, wipe off”- färg från Kevin Murphy som ändrar hårfärgen på enbart några sekunder. Det är en säker och skonsam färg som går att tvätta ur direkt och är lika lätt att använda som smink.

Lägg en handduk över axlarna för att skydda kläderna. Använd en hårprodukt innan du använder Color.Bug så fäster den bättre. Color.Bug ger håret stadga och du kan antingen behålla den råa strukturen eller spraya en dimma av hårspray över håret för att låsa färgen.”

bild

Jag testade färgen Purple. 

image-3

Före bild

image-4

Här har jag använt bugen framförallt i botten och sedan dragit ut den i längderna. Jag älskar texturen man får på håret, den ger mycket volym och håret känns väldigt tjockt, Färgen blir väldigt lila och lite mer rosa om man drar ut den i topparna. Det går åt väldigt mycket av produkten, vill man ha det i hela håret får man vara räkna med att den bara räcker till en gång. Min tog nästan slut när jag applicera den i botten och ut på halva längderna.

image-2

Efter att jag kammat igenom det ordentligt fick jag en jämn ljuslila ton i hela håret, jag älskar den här färgen!

image

Det står ju att den ska tvättas ur direkt men har man ljust blekt hår som jag sätter den sig. Efter två tvättar har jag en rosa ton på de ljusaste delarna. Men jag gillar den här färgen också, lite strawberry blont. Förhoppningsvis kommer den försvinna helt efter 2-3 tvättar till.

Så här tycker jag:

+ Ett smidigare sätt att få en ny nyans på håret finns ju knappast, den ger väldigt mycket pigment och färgen är riktigt fin.

+ Du kan få till riktigt knalliga färger även om du har mörkt hår.

+ Jag älskar texturen som håret får, den ger otroligt mycket volym och stadga.

– Den fäller oerhört mycket! Det dammade lila skugga i hela badrummet och på mina kläder (slarvade med handduken). Den fortsatte sedan att släppa färg hela dagen på mina kläder när jag hade utsläppt hår. Det går dock bort direkt i tvätten så man behöver inte oroa sig för förstörda kläder, men det var inte så snyggt när min ljusrosa jacka blev lila.. Jag sprayade inte jättemycket, kanske hade det hjälpt om jag förseglat in färgen ordentligt med ett hårspray.

– Att den i princip bara räcker till en applicering.

Jag gillar verkligen den här produkten men det gäller att man använder den på rätt sätt och i rätt sammanhang. Sätter man upp håret eller flätar det minskar man ju risken att det kladdar på kläder väldigt mycket och spraya mycket för att stänga inne färgen. Men att använda vita kläder är inte att rekommendera! En sak till att tänka på är att man har ljust blekt hår som jag ska man vara medveten att det kan ta några tvättar tills den släppt helt.

Mitt betyg blir 4/5 

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *