Läsarfråga, Variera långt hår

Hejsan!

Jag är en tjej på 15 år som har ganska tjockt hår. Dessvärre är det ganska självlockigt också. Längden är ner till brösten och håret är mycket slitet pga massa färgning och styling (jag måste göra något med det, eftersom att det är så tjockt och lockigt kan det se konstigt ut att låta det vara neutralt)
Nu är håret så slitet så att de ser torrt och risigt ut, därför vill jag inte styla det med plattång/locktång eller liknande mer. Nu undrar jag kan du tipsa lite frisyrer till mig till vardags? Jag vet inte vad jag ska göra med mitt hår eftersom att jag inte vill styla med värmetänger. Jag brukar gå med hästsvans men det börjar bli lite ensidigt, vill gärna kunna variera mig lite!
Tack i förhand! :)

Hej!

Jag tycker du kan variera det med flätor och knutar t ex. Använd gärna en olja till håret för att få bort det torra. Här är några förslag som jag hoppas ger lite inspiration. Lycka till!

12 kommentarer

 1. Hej! Tack för en jättebra blogg. Min dotter är 7 år och har hår ner till midjan. Hon älskar sitt långa hår och jag vill vårda det så bra det går. Vad rekommenderar du för schampo och balsam? Vad ska man använda för hårborste som inte sliter så mycket på håret? Mvh, Mia

 2. Hej
  Jag har ljusbryn hårfärg
  Jag vill ljusa upp färgen
  Undrar om jag tillägger haylayt färg alltså blond färg till en brunfärg blandning kan jag få ljus blond färg?
  Hoppas ni svarar så fort som möjligt tack

     1. Hej Sara! Jag kan tyvärr inte rekommendera dig någon färg att göra själv hemma utan det bästa är att du går till en frisör, Lycka till :)

 3. Hej! Jag ramlade över något som hette ”olaplex” på nätet. Läste att man ofta använder det i blekingar o färgningar för att bygga upp och vårda håret. Men såg också att det även fanns olaplex mirakel behandlingar som ska lova ett friskt, glansigt och återuppbyggt hår. Tror du detta är något värt att testa? Eller är det bara prat? Isåfall är det verkligen bra för håret och hur länge håller detta glansiga och ”Barbie liknande” glansiga resultat? Tack på förhand / maja

  1. Hej Maja! Ja på skadat hår ger det stor skillnad, håret blir starkare, friskare och glansigare. Men super glansigt som Barbie tror jag inte att det blir ;). Om du färgar håret så är det jättebra att använda Olaplex den gör verkligen skillnad! Det finns också en hemma behandling du kan göra en gång i veckan för att fortsätta stärka håret. Hur länge effekten håller i sig beror hur känsligt hår du har, om det blir slitet igen av yttre påverkan som färg, sol eller annat slitage men du kan ju som sagt fortsätta att vårda ditt hår hemma med Olaplex.

   Hoppas det gav svar på dina frågor!

  1. Hej! Jag har just nu väldigt mycket mejl att gå igenom men jag ska försöka svara så fort som möjligt! Skriv gärna din fråga här om du vill ha snabbt svar!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *