Läsarfråga, tips inför solsemestern

Inlägget innehåller annonslänkar

Hejsan, jag har några frågor.

Klippte mig i augusti ( vill få lååångt hår har typ till axlarna nu) mitt hår i sig är tyvärr väldigt torrt så känns slitet fortare än vad det egentligen är. Det trasslar sig väldigt lätt också och det känns som det sliter mycket när jag försöker reda ut det. Jag har blekt ljusa slingor men i övrigt är det ofärgat känns dock som slingorna slitit på håret. Är det slingorna som gjort det så trassligt tror du? 

I alla fall, jag ska utomlands nu i november och vara borta tre veckor ungefär (Bali så massa sol och bad) är det lönt att klippa sig innan eller lika bra att ta det direkt när man kommer hem? Tips på bra skydd för håret i solen? Är det något annat som jag ska tänka på t ex en inpackning som är bra för mitt hår? Jag kommer inte kunna ha med mig så mycket packning eftersom vi ska resa runt en heldel så vill helst klara mig med så få produkter som möjligt. Tacksam för råd o tips! 

Hej!

Jag skulle rekommendera att du toppade igenom håret lite nu innan semestern, det kan vara bra att få bort det slitna annars är det stor risk att det blir ännu mer slitet framförallt en massa kluvna toppar. Ditt hår är förmodligen lite extra trassligt pågrund av slingorna och tyvärr kommer det förmodligen bli extra trassligt av kombinationen  saltvatten/pool och sol, ett tips är att du satsar på en tangle teezer  om du inte redan har det, den reder ut väldigt skonsamt även väldigt trassliga hår och passar superbra att ha med till stranden då den funkar fint på blött hår.

En allt i ett produkt som är väldigt bra och ett måste på solsemestern är Unite 7seconds leave in detangler, den skyddar mot solen, skyddar håret mot klor och metaller i vattnet, bevarar färgen, vårdar, reder ut och ger värmeskydd. Den är verkligen precis så bra som den låter, ett stort plus är att den verkligen reder ut även de mest trassliga hår utan problem.

Satsa också på ett schampo och inpackning (du kan skippa balsamet) för torrt hår t ex Redkens all soft  som ger mycket fukt och reder ut håret snabbt även Davines Nourishing är väldigt bra (snäppet bättre tycker jag) men kräver att man har inpackningen i lite längre helst minst 15 min för utredande effekt.

Lite fler tips är att skölja håret om du badat i saltvatten eller klor med vanligt vatten och lägg sedan i inpackningen, låt den sitta i tills nästa gång du badar. Värmen från solen gör att den går in djupare samtidigt som den skyddar håret från solens starka strålar . Spraya också i leave in conditioner efter varje gång du tvättat håret för extra fukt och skydd.

Stort lycka till o hoppas du får en härlig resa!

Redken_All_Soft_Heavy_Cream_250ml_1364911739.png

Inpackning All Soft från Redken

1024_default_l

Davines Nourishing inpackning

7Seconds-Condition-8oz

Unite 7Seconds Condition,  leave in detangler

 

 

 

2 kommentarer

 1. Hej,
  Jag har lite frågor som jag hoppas du har tid att svara på :)
  Vad är dina bästa hårvårdstips mot torrt/slingat hår? Hur sköter jag det på bästa sätt? Vilka produkter rekommenderar du? Hur ofta ska man tvätta håret? Vad ska man äta för att få starkare/glansigare hår?
  Sover ofta med fläta, är detta skadligt för håret?
  Super tacksam för svar! Tack för en toppen blogg !

  1. Hej Caroline! Vad kul att du gillar min blogg :)

   Ett torrt och slingan hår behöver mycket fukt men även vårdande produkter eftersom ett slingan hår är lite skörare. Prova t ex Davines serie NouNou eller Kevin Murphy Repair Me. Även Davines serie Oi är helt underbar och passar bra till torrt hår och deras oi olja är super bra för torrt och slingan hår.

   Hur ofta man ska tvätta håret är väldigt individuellt endel behöver tvätta det varje eller varannan dag för det annars blir fett och vissa kan klara sig en vecka utan problem. Håret är skört när det är blött så att undvika att tvätta det allt för ofta kan vara bra, försöka tvätta det varannan/var tredje dag eller mer sällan. Varje dag sliter onödigt på håret!

   En allsidig kost är viktigt för att håret ska må bra man kan även komplettera med tillskott t ex Priorin. Att sova med fläta är superbra :)

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *