Läsarfråga, tips för platt tunt hår

9825abed148b6d2c92f1c9abc6f5f97bSlingor ger volym och stadga till platt och tunt hår

Jag har ett stort problem när det gäller mitt hår! Det är så platt! Jag får liksom aldrig någon volym i det, jag har aldrig färgat håret men funderar på om jag ska göra några slingor. En frisör tipsade mig nämligen om att slingor kunde göra att håret blev mer formbart och att det blir tjockare. Stämmer det verkligen? Jag är ju ganska nöjd med mitt mellanbruna hår och vill ju inte bli blond. Kan man göra lite ljusbruna slingor? Eller har du något annat förslag på färg? Vill helst inte helfärga det. 

Sen undrar jag över produkter också, jag har testat  det mesta tycker jag som ska vara volymgivande. Finns det något bra volymspray? Jag har just nu en kort page och behöver framförallt få upp volymen lite i botten jag har ett mousse som ska ge volym men det tycker jag inte riktigt funkar, jag funderar på saltvattenspray skulle det vara något för mig? 

Hoppas du kan ge mig lite tips och tack för en grym blogg :) 

 

Hej Anna,

Ja det stämmer att hårstråt sväller lite när man färgar det och framförallt om man bleker det lite så ger det både volym och stadga till platt hår. Jag skulle rekommendera att du gör tunna svagt blekta slingor i hela håret så att det bara blir lite fina ljusbruna skiftningar. Det ger väldigt fint liv till håret samtidigt som det inte blir för ljust och du slipper någon utväxt.

Jag tror absolut att saltvattenspray skulle passa dig! Davines har ett saltvattenspray som ger väldigt bra volym och du sprayar det framförallt i botten och helst fönar du håret efteråt för bästa effekt. Du kan gärna komplettera med volymgivande schampo och balsam.

B002826Davines Sea salt spray  

 

 

8 kommentarer

 1. Hej! Jag har ett löshår i färgen #24 (äkta hår, clip on-set). Nu har jag färgat mitt egna hår till en mycket varmare ton samt en liten mörkare nyans, och gjorde ett försök till att färga löshåret i samma färg. Resultatet blev inte långt ifrån färgen på mitt egna hår, men det är fortfarande stor skillnad. Löshåret är lite gråaktigt, nära en kall ton. Men ändå så ser man de varma nyanserna i det. Om jag lockar in löshåret i mitt egna hår så smälter det in ändå, men jag skulle vilja få det lite ljusare så det passar in ännu bättre. Borde jag chansa och färga det igen (är rädd för att det blir jätteslitet och oanvändbart då) eller har du något annat tips på hur jag kan få det ytterst lite ljusare?

  1. Hej Jennifer! Löshår är väldigt trixigt att färga! Det har en tendens att bli helt andra färger och slå just åt kalla toner. Man kan bleka jätte försiktigt, alltså ta blekning blandat med vatten och massera in när det är blött. Men det kan vara svårt att få helt jämnt, det går åt mycket blekning och det sliter på löshåret. Det kan vara värt ett försök annars är min bästa tips att köpa nytt löshår som matchar bättre.

   Lycka till!

 2. Hej Sandra!

  Skulle du kunna hjälpa mig lite. Jag har just nu den här hårfärgen https://www.google.se/search?q=dark+brown+hair&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=xz9pVMnTMsbCywPrm4D4DQ&ved=0CAYQ_AUoAQ#facrc=_&imgdii=_&imgrc=_NA6N7P7ecQN2M%253A%3BvQiw-uCAKm3GHM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.vpfashion.com%252Fimages%252Fcolor_match%252F3.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.vpfashion.com%252Fcolor-match-ezp-6.html%3B418%3B557 och skulle vilja gå till den här https://www.google.se/search?q=brown+hair&rlz=1C1CAFA_enSE610SE610&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=vUBpVJ31BOOiyAP1lYGwCQ&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1366&bih=667#facrc=_&imgdii=_&imgrc=SSP7DvxolFnbHM%253A%3B-0SUcxy4cK0CIM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.cliphair.co.uk%252Fimages%252FC%252Flight-brown-hair-extensions-01.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.cliphair.co.uk%252FBrown-Hair-Extensions%252F%3B260%3B402.
  Hur ska jag gå tillväga. Det här är första gången jag har färgat håret, gjorde det hos frisören det var även mörkare men färgen gick ut tack och lov. Jag har innan gjort slingor & haft ombré men allt det är bortklippt nu. Den färgen jag vill gå tillbaka till är min naturliga på ett ungefär. Vad behöver jag göra. Jag har hört att man måste bleka men måste man göra det även om man ska gå till brunt? Kommer alla mina pigment att försvinna? Kommer blekningen förstöra mitt hår om jag nu skulle behöva göra det. Alla tips och trix mottages. Tack på förhand och hoppas du kan hjälpa mig.
  Kram Petra

  1. Hj Petra! Ja att bleka är det bästa för att få upp det så pass mycket ljusare. Det man behöver göra är att lägga väldigt svag blekning, jag skulle rekommendera att man blandar blekningspulver med svag väteperoxid och vatten. Sedan masserar man in det i längderna och har uppsikt hela tiden för att få det jämnt. Det är väldigt trixigt att få det helt jämnt och snyggt så jag rekommenderar att du går till en frisör. Sedan efter blekningen behöver man oftast lägga en toning också!

   Lycka till!

 3. Hej, en till fråga. När man färgar håret, då med permanent hårfärg, kommer färgen ända in till hårroten? Om man har färgat håret hel endast en gång kan man få tillbaka sin naturliga hårfärg? /Petra

  1. Ja man får tillbaka sin naturliga hårfärg alltid vad man en gör för färgningar, färg kan inte påverka hårroten.

 4. Hej, jag har för tillfället rött hår, har inte lagt i någon permanent hårfärg utan bara lagt i en intensivtoning. Skulle nu vilja färga håret till en ljusare färg, typ blond/mörkblond. Min fråga är; går det att få ut den röda färgen enklare eftersom det enbart är toning?
  (Det är en ganska mörk röd)

  1. Hej Camilla! En intensivtoning är en färg fast lite mildare. Eftersom den innehåller väteperoxid går den in i håret och sätter sig precis som färg. Hur lätt det är att få ur färgen beror lite på vad du har för hår men rött är den svåraste tonen att bli av med tyvärr. Mitt råd är att du går till en frisör för det är svårt att få till hemma. Lycka till!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *