Läsarfråga, slitet hår efter blekning

Redken-Extreme_artikel

Hej!:)

Jag har lite frågor om mitt jobbiga hår!:) Jag har skiftat väldigt mycket med både färg och frisyrer och nu senast i augusti förra året blekte jag håret i princip vitt så efter det har mitt hår inte varit sig likt. Tonade sen mitt hår i september mellanbrunt just för att jag ville skona mitt hår lite men sen dess har det varit jättetorrt, även när jag har haft inpackning i. Har också märkt att mina toppar alltid är supertorra. Måste tillägga att jag inte färgat håret sen dess och är nu (tyvärr) sugen på att göra ljusa slingor nu till våren men vet inte om jag borde vänta med det!? Försöker få ut mitt hår så hade verkligen behövt ha tips på bra produkter som kan hjälpa det på traven! Jag undrar också m det finns någon leave in eller nån annan produkt som verkar lite utslätande på håret? Har en del självfall i mitt så hade velat ha det lite ”plattare” eller vad man ska säga:) Mvh

Linda
Hej Linda!

Det är svårt att svara på om ditt hår klarar av några ljusa slingor, det bästa är om du går till en frisör för att få råd. När det gäller produkter tycker jag att Redkens Extreme serie är den absolut bästa för torrt och skadat hår. Den bygger upp håret igen och förbättrar hårets struktur du hittar den till bra pris påNordicfeel. De har också en leave in treatment som heter Anti snap som är väldigt bra just för att bygga upp håret och släta ut det. Vill du ha ännu mer utslätande effekt tycker jag du ska testa Outshine 01 också från Redken.
Lycka till!

8 kommentarer

 1. Hej!

  Min frisör sa till mig att man kan färga håret ljusare jag är ljusblond naturligt) och att håret blir riktigt mjuk och lent efteråt, stämmer detta? Finns det färg som man kan köpa och göra det hemma själv? Jag är väldigt förtjust i den kalla blonda nyansen men tycker att det blir väldigt dyrt i längden att göra det hos frisören eftersom det inte håller så länge, så om det finns något som gör håret mjukt och kallt vore det fantastiskt. Har försökt googla på det, men blir bara förvirrad.

  Sen en sak till jag har på hjärtat, tänkte ifall du har något tips för riktigt torra toppar (inte slitna)? Jag tycker om att hålla min hår- och hudvård så naturlig som möjligt så helst något som inte innehåller massor av silikoner utan mer återfuktar och inte bara lägger sig på ytan?

  Kram
  Isabelle

  1. Hej Isabelle! Ja det går att både färga och intensivtona ljusare, det sliter inte alls lika mycket som blekning. En intensivtoning sliter nästan ingenting. Jag kan inte ritkigt råda dig till vad som finns att köpa i handeln eftersom jag bara jobbar med frisör produkter. Vill du ha en kall nyans kan du t ex prova Revlons Nutri color creme inpackning i färgen 1002, tyvärr innehåller den silikon. Jag tycker att Jessi Curl har bra produkter och de är helt naturliga så kolla in dem. Säljs på Alma of Sweden. Lycka till!

 2. Hej! Måste bara säga att det här är en sjukt bra blogg, man får så himla bra tips och råd!

  Jag själv har 2 frågor:

  Hur får jag bort allt rött pigment och hur får jag mina toppar blonda? Jag har varit och fixat mitt hår hos en frisör och den röda färgen satt så himla hårt fast och hon rekommenderade inte att bleka ännu mer, så finns det några produkter man kan använda för att få bort det röda? Jag har hört att Revlon Nutri Color Cream 1002 ska ta bort rött? Eller har jag fel?
  Min andra fråga… Jag klippte bort nästan 15cm av mitt hår för att det var så sjukt slitet å hade kluvna toppar överallt, men nu så börjar mina toppar klyva sig igen?? Vad gör jag fel? :( Känns inte så kul att ha klippt bort 15cm och så blir det kluvet igen.. Snälla hjälp mig!!

  1. Hej! Tack vad roligt att du gillar den :)

   För att få bort allt rött och för att du ska bli blond måste man bleka lite till, sedan lägger man en toning som tar bort allt det varma och ger den tonen du vill ha. Nu verkar det ju som att ditt hår har sagt ifrån och inte klarar av mer blekning o färg så det bästa är att låta det vila. Du kan lägga i en toning för att dämpa det röda och ge en kallare färg men mitt råd är att vänta ett tag innan du går mot blont så håret hinner återhämta sig. Toningen är bäst att du gör hos en frisör eftersom det är så svårt att få den bra när håret är slitet/blekt. Redkens Extreme serie som jag tipsar om här kanon att använda för att bygga upp håret igen så det klarar av att bli blont om några månader men vänta minst tre. Revlons inpackning i 1002 tar inte bort rött tyvärr den fungerar bara på riktigt ljust hår för att få bort svaga toner av gult.

   Tyvärr är nog ditt hår så pass slitet efter blekningen så det är därför det klyver sig igen. De kluvna topparna går tyvärr inte att reparera utan måste klippas bort men om du testar Extreme serien kan du motverka att de klyver sig mer. Undvik också blekning som sagt och ta hand om ditt hår!

   Hoppas det gav svar på dina frågor :)

 3. Hej! Verkar som en jättebra blogg det här!

  För någon dag sedan så gick jag och färgade mitt hår hos en frisörska, och hon missförstod helt vad jag ville ha. Jag ville ha en blond ombre, men fortfarande en ganska ”mörk” eller guldig blond som passade min naturliga hårfärg.
  Jag är platinablond nu och förtvivlad. Hon skulle lägga en nyansering nästa vecka eftersom att jag inte är nöjd, men nu när jag har tvättat mitt hår första gången är det torrt, det går inte och borsta och jag är helt förtvivlad.
  Jag brukade färga håret jättemycket men lagt ner massa pengar och tid på att få tillbaka mitt hår till hälsosamt, mjukt och lent. Jag är helt förstörd, vet du om några BILLIGA produkter som kan hjälpa mig, jag lade ner så mycket pengar på den här frisörskan…

  Snälla hjälp :(

  1. Hej Johanna! Vad tråkigt att ditt hår blev så förstört. De bästa produkterna för att stärka upp håret igen tycker jag är Redken Extreme, de är inte billiga men just nu kan du hitta serien för halva priset t ex här. Även Olaplex skulle vara något som kan passa ditt hår det reparerar hår som är skadat och man kan använda det när det färgas för att skydda och stärka håret. Det finns som en treatment du kan göra på salong och sedan fortsätta med hemma. Jag hoppas verkligen att ditt hår blir bra och du kanske kan gå till en annan frisör för att be om råd angående att det är så skadat, kolla vilka salonger som erbjuder Olaplex där du bor. Lycka till!

 4. Hej
  Jag har en liten fråga… efter att ha blekt håret ett par gånger dom senaste 4 månaderna… idag skulle jag fixa till utväxten hade jag tänkt och när jag tvättade ur det så skiftar håret i ljus blått… :O
  hur får man bort det blåa?
  Måste man bleka håret igen?

  1. Hej Cissi! Ledsen för mitt sena svar. Förmodligen innehåller blekningen kalla pigment vilket gjort att ditt hår blivit blått, oftast släpper det efter du tvättat det några gånger annars kan du ta blekning utspätt med vatten och massera i några sekunder då släpper det fort. Blå och kalla pigment är väldigt lätta att bli av med :)

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *