Läsarfråga, slingor eller helfärg

Hej!

Har eviga problem med mitt blonda hår.. Har under många års tid färgat utväxten själv. Efter mycket exprimenterande genom åren som slutat med både lila och rött hår har jag hittat en färg som ger den blonda nyans jag har. Problemet med denna är dock att det känns som färgen efter ett par veckor börjar gå ur och dra åt det gula hållet och den önskade färgen försvinner alltså.
Har under senaste året känns ett behov att ändra strategi. Skulle vilja ha det i lite mer skiftande toner och inte få en så platt utväxt om du förstår vad jag menar. Gick till frisören och undrade om jag kunde slinga utväxten istället för att det skulle bli mer levande/ej så platt. Hon sa dock att det var e dålig idé dåutväxten skulle vara kvar och la istälet en basfärg och sedan några paket ljusare slingor för att få liv. Blev såklart inte alls som jag ville ha det (gult) och utväxten kommer ju ändå växa ut och bli helt rak. Jag vet inte om jg förklarar mig bra så jag tänkte skicka med några bilder.
Heidi Klum
Svårt att visa exakt vad jag menar, men lite utväxt tycker inte jag gör så mkt (jag har ungeäfr samma färg som tjejerna ovan) och kan vara ganska snyggt. Men jag vill inte ha den tydliga raka kanten.
Tacksam för svar och tack för en supersida!
Mvh Mia

Hej Mia!

Jag tycker det låter som en jättebra idé att du börjar slinga istället för att helfärga. Det blir ju som du säger inte en skarp kant då när det växer ut och det ser mycket naturligare ut. Man kan också varva med slingor i olika blonda toner för att få mer liv åt längderna och få bort det platta helfärgade intrycket. Jag tycker du ska gå till en frisör och vara tydlig med att du inte vill ha en botten färg utan bara slingor.
Lycka till och kul att du gillar min sida :)

2 kommentarer

  1. Hej! Har en fråga gällande toning på blonderat hår. Jag blonderade nämligen mitt hår i somras hos frisören vilket blev väldigt naturligt, med topparna och partiet vid ansiktet ljusare och lite av min naturliga, råttbruna, hårfärg kvar som bas. Jag har nu lessnat och funderar på att tona det till en mörkbrun, neutral färg, men är osäker på om det kommer bli bra. Gör det nog antagligen hos en frisör, men tänkte bara kolla vad du säger först :)

    1. Hej Hannah! Att gå från blont till mörkbrun är ju en ganska stor förändring! Det som är viktigt är att man förpigmenterar innan, det gör att toningen håller bättre och att det blir en jämnare finare färg som inte blir matt eller grå efter några tvättar. En toning eller färg tvättas ändå ur ganska fort på blekt hår så det kan behövas tonas om efter kanske två- tre veckor. Gör du en intensivtoning kommer det även bli lite utväxt eftersom det är några steg mörkare en din naturliga färg, jag skulle nog rekommendera att du först provar en lite ljusare toning som är lite närmare din egna och sedan kan du prova att lägga en mörkare om du trivs.

      Lycka till!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *