Läsarfråga, frisyr till högpanna

Hej!!

Älskar bloggen, fått många bra tips!

Jag skulle vilja ha en frisyr som passar mig bra..
Mitt hår är tjockt, mycket volym och mellanblond/guldnyanser. Det är torrt, frissigt o svårt att forma. Jag har ganska hög panna och mörka starka ögonbryn.
Jag stör mig på min höga panna och skulle vilja göra så att den syns mindre.. Jag vill inte ha lugg för mitt hår är för jobbigt för det.
Nu har jag mittbena bara.

Hoppas att du har något bra förslag o gärna tips på bra produkter för mitt torra hår! 

Hej!
Åh tack vad kul!

Jag tycker du ska prova sidbena det gör att man förminskar pannan lite jämfört med mittbena. Eftersom ditt hår är svårt att få kontroll på om det är för kort rekommenderar jag att du har en ganska lång lugg som du kan ha bakom öronen om det behövs. Du kan prova att styla till den med en plattång eller föna den bakåt med rundborste om du vill ha mer kontroll.
Jag vet inte riktigt hur långt hår du har nu men det låter som att det skulle vara bättre med lite längd på resten av håret också, är det för kort kan det bli väldigt stort och svårt att hantera.

Satsa på bra produkter som ger mycket fukt och tar bort frissigheten då kommer det vara mycket lättare att kontrollera det! Jag älskar Redkens serie Smooth Lock och All Soft, se nedan vilka produkter jag rekommenderar.
Här är lite förslag på frisyrer med sidbena,

9f3e426bf5d8bdb08a6d151749610d41-2

ba0b213494314e76bd6d0e503a9ef6c4

 8b08008213b261e2e99e0b45959fb805  069025a0a7c7f916f531b4cf2f65c66e 

Bästa produkterna för torrt hår:

 


Redken Smooth Lock Butter Silk Treatment (250ml) / Redken Smooth Lock Conditioner (250ml) / Redken Smooth Lock Shampoo (300ml) / Redken All Soft Argan-6 (90ml)

 

4 kommentarer

 1. Hej! Det är så att jag har lite gula toner i mitt blonda hår. Tror du ett silver schampoo är ett bra alternativ? Det finns ju dom här vanliga som tex. från loreal paris osv. Men hörde något om att Maria nila skulle ha något liknande i sin ”palett” serie? Det är så att det är väldigt viktigt för mig att silver schampot ej ljusar upp håret mer. Utan vill bara neutralisera/få bort de gula tonerna i mitt hår till en liten svalare nyans. :) /tack på förhand – maja

  1. Hej Maja! Inga silverschampon ljusar upp men en del är djuprengörande vilket gör att de kan få bort beläggningar och lite av färgen på håret, sedan neutraliserar de också med silverpigment. Maria Nilas Palett serie har jag inte provat själv men jag vet många som är jättenöjda med den serien! Mina favoriter är Davines Silver Schampo och Silver conditioner. .

   Är det lite gula toner och ditt hår är riktigt ljust då hjälper det med silverschampo/inpackning men är det lite mörkare och starkare gult kan man behöva rensa det på varma pigment hos frisören först och sedan underhålla det hemma.

   Lycka till!

 2. Hej och tack för en jättebra blogg! Jag är väldigt sugen på att klippa lob men min fråga till dig är, vilka/vilken ansiktsform anser du passar till en shaggy lob, ”vanlig” lob eller sleek lob? Själv har jag runt ansikte och ganska lågt hårfäste och jag vet inte vad som skulle passa mig bäst! Tacksam för svar

  1. Hej Alva! Vad roligt att du gillar min blogg :). En lob passar utmärkt till ett runt ansikte eftersom den är lite längre och ger inte samma volym som en bob. Jag tror att alla tre varianterna passar dig bra och att det viktigaste är att utgå från din hårkvalité när man klipper, har du lågt hårfäste kan en variant med mittbena vara väldigt fint eller en svag sidbena :) Lycka till!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *