Läsarfråga, få tillbaka sin naturliga hårfärg

Hej, tack för en inspirerande blogg jag har lärt mig mycket genom att följa dig ett tag :). Jag har blekt mitt hår väldigt länge mest slingor men det ser nästan helblekt ut nu. Jag är egentligen mellanblond eller mörkblond och det börjar bli outhärdligt dyrt att behöva göra utväxten var 6e vecka typ. Min önskan vore att det blev mer likt min egen hårfärg så jag skulle slippa gå till frisören så ofta. Jag vill ju vara blond men gillar ombré trenden som är nu. Vad har du för råd? Är det något jag kan göra hemma eller ska jag gå till en frisör? Du som är så duktig på att hitta inspiration kan du visa något exempel på hur det skulle kunna se ut? 

Tacksam för tips & råd! 

Hej Linda,

Vad roligt att du gillar min blogg :)

Jag tror att det bästa är att du gör tunna slingor i håret för att få det mörkare., man kan också lägga en mörkare nyansering i botten för att behålla de ljusa men utan att det blir någon ful kant. Ju mer av din egna hårfärg som växer ut sen blir det mer o mer ombré effekt! Mitt tips är att du går till en frisör och färgar det, blekt hår är svårt att färga och risken för missfärgning är stor. Här nedan är några bilder som jag hoppas kan inspirera dig!

Lycka till!

68b6d9306351e0c32443865c3204fa25-2 3f0ceead3f1456f0f5bb71a251e7c761-2 451bb85f3286e010e3ff0d64b8b07cff

Bilder från Pinterest 

11 kommentarer

 1. Hej!
  Jag har en fråga – det är så här att innan jul så färgade jag håret med henna från Lush (den rödaste). Nu undrar jag ifall jag kan färga utväxten med vanlig hårfärg? Alltså i en röd nyans.

  Tacksam för svar!

 2. Hej Sandra!

  Exakt en sådan här blogg/sida/typen av hjälp jag var på jakt efter. En som är kunnig inom yrke och besvarar förvirrade frisyrfrågor :D!

  Jag är kille och har en kort svans. Har fruktansvärt tjockt hår. Så fort det torkar så har det nästan dubblats i volym känns det som. Vilka hårprodukter kan du rekommendera ifall jag skulle vilja ha håret på plats/så det blir ”blött” en längre tid? Haha jag kan noll om hår så hoppas du förstår min fråga. Kanske inte ens är möjligt?! Men någon gång när jag var hos frisören så spraya hon någon produkt/olja som sedan gav en rätt goooo känsla på håret. Semi-blött typ. Haha usch va förvirrad jag är. Hoppas du kan hjälpa :)

  Mvh,
  Alex

 3. Hej!
  Jag ska spendera två månader utomlands i värmen och vill då skydda mitt hår så gott det går. Har du tips på några bra hårprodukter som skyddar håret ifrån solen?
  Med vänlig hälsning Matilda

  1. Åh vad härligt! Den bästa produkten som jag vet är Unites 7 seconds leave in conditioner. Den skyddar håret mot solen, skyddar mot klor, har värmeskydd, stärker och reparerar håret och reder ut trassel på nolltid.En helt fantastisk all i one produkt helt enkelt :)

 4. Hej Sandra!

  Jag var hos frisören häromdagen, innan hade jag en utväxt (som ändå såg naturlig och fin ut) på kanske 1-1,5 dm, men hon färgade hela mitt hår ljusare. Tror det blev lite misskommunikation, jag ville egentligen behålla min naturliga utväxt och lägga i ett fåtal slingor som balayage och kanske ljusa upp lite i fram, men nu tycker jag att jag är alldeles för ljus! Vad kan jag göra för att mörka ner håret? Funderar på att gå till en annan frisör och se om en toning skulle hjälpa men att då lämna lite ljus i längderna och längst fram.. Strävar efter något som bilderna ovan. Tack på förhand!

  1. Hej Tove! Det går att mörka ner igen så att man kommer nära din egna hårfärg igen och sudda mot dina ljusa längder. Hoppas du hittar någon frisör som kan hjälpa dig, lycka till :)

   1. Tack för snabbt svar! Tror du det skulle funka att lösa det hemma med en enkel toning? Såg att du tidigare rekommenderat Wellas color fresh linje..

    1. Det är svårt att hitta en toning som är rätt i ton o färg bara. Men om du vill testa själv hemma så kolla in Wella color fresh eller Goldwelss Soft Colorance. Det som kanhända är att slingorna skiftar lite i grönt eller grått så var försiktig och ta inte en för mörk färg. Sen kan det ju vara svårt att bara få med botten och ca 5-10 cm själv, det är lätt att det hamnar på längderna! Det är nog bara en intensivtoning man behöver göra på dig så det behöver inte bli så dyrt om du gör det hos en frisör :)

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *