Läsarfråga, borsta håret när det är blött

Hej, har följt din blogg ett tag och tycker den är fylld med grymma tips! :) Men nu har jag en egen fråga. Jag har hört att det inte är bra att borsta håret när det är blött. Och jag låter alltid mitt hår självtorka om jag inte har bråttom någonstans. Mitt hår är jättetovigt efter jag duschat även om jag alltid borstar håret innan jag går in i duschen och har balsam bara i längderna eftersom jag har väldigt fet hårbotten. Men om jag väntar med att borsta tills det är torrt är det så tovigt att håret bara ser risigt ut. Har du något tips eller ska jag ändå borsta håret fast det är blött? :)

Ha en bra dag!

Hej!

Tack vad glad jag blir att du tycker det :)

Jag skulle rekommendera dig att borsta det antingen i duschen med balsam i eller efteråt när det är blött med en Tangle Teezer som inte sliter på håret. Den reder ut super skonsamt så du behöver inte vara orolig att skada håret och du får ett slätare o finare hår :) Finns att köpa t ex här. Om det trasslar sig väldigt mycket så kan ett leave in spray vara räddningen Unites 7 sec är helt klart det bästa jag provat finns att köpa hos frisörer som säljer Unite eller här.

*Det här inlägget innehåller annonslänkar 

4 kommentarer

  1. Hej! Jag har en fråga. Min hårbotten blir lätt fet. Längderna däremot är åt det torrare hållet. Jag tvättar håret 3 ggr/v och får nästan alltid använda torrschampoo dag 2. Jag lyckas inte hitta bra produkter. Inte min frisör heller. Det som funkar lite bra är volym schampo och balsam men den jag har nu reder inte ut håret säskikt bra och håret blir väldigt tovigt och svårt att reda ut. Jag har en balayage färgning med mörk bottenfärg och ljusa slingor. Har du tips på bra produkter?
    Hälsningar Sara

    1. Hej Sara, ledsen för mitt sena svar! Det låter som du behöver ha ett schampo för fet hårbotten eller ett volymgivande som du testat. Prova t ex Davines Rebelancing som återställer balansen och gör att hårbotten blir mindre fet. På längderna behöver du något mer vårdande och något som get fukt/fett till dina blekta slingor. Prova t ex Oi Conditioner också från Davines.

      Lycka till :)

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *