Läsarfråga, Fet hårbotten och torra längder

 

Jag har naturligt svart lockigt/vågigt hår. För tre månader sen fick jag för mig att klippa av en stor bit av mitt hår (hade de till naveln innan), och slinga det för att sen kunna färga över det till ljust. Mitt hår är alltså ovanför brösten med ljusa slingor och chockladbrunt hår. Det jag undrar är att när jag klippte och slingra mitt hår så har det blivit så himla konstigt, till exempel får jag inga lockar eller vågor längre utan det ser bara skadat och rakt ut trotts att allt mitt slitnat toppar klipptes bort. Jag har haft jätte mycket problem med fett hår och det blir fett så fort jag torkar det. Det ser tort, skadat och fett ut hela tiden och jag vet inte vad jag ska ta vägen. Det ser bara ut som ett stort förvirrande spindelnät.. och innan jag klippte det så kanske det var slitet, men det såg absolut bättre ut!

Vad borde jag göra och vad är problemet? Vad för schampo/balsam/inpackning ska jag välja?

Hej Gabriela!

Vad gäller ditt hår så kan det vara så att det blev lite förstört av slingorna och att det ändrade kvalitén på håret. Sen är det ju så att håret tar ett tag på sig att återhämta sig efter en färgning så om du ger det lite tid är det nog tillbaka i sin gamla form igen.

Jag tycker du ska prova rebalancing från Davines till din feta hårbottrnom din  ut och du får volym i botten. Vad gäller dina längder låter det som dom behöver mycket fukt. Det kan vara därför dina lockar inte kommer fram för att det är för torrt, lockar behöver ju fukt. Jag gillar ju Redken och tycker att du gärna kan satsa på dom. T ex har dom en serie som heter All Soft som är till för torra spröda hår. Prata gärna med en frisör som säljer Redken så får du proffsig hjälp att välja just rätt produkt till ditt hår.

Hoppas det gav svar på din fråga :-)

 

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *