Färga naturligt rött hår

Photobucket

Cha!

Jag har typ orange/blont hår ”Strawberry blond” natuligt och jag gillar verkligen inte färgen och nu är jag verkligen trött på den..När jag var liten hade jag mer åt det blonda hållet.
Nu undrar jag vad som är bäst att färga blond elr brunt? Det sägs ju att blekning slits väldigt mkt på håret och att inte ”mörkare” färgning inte gör det lika mkt. Svart elr rött vill jag INTE ha. Utan det står mellan blond och brunt. Frågan är vad som är bäst för håret.

Sen undrar jag om man måste bleka håret för att det ska bli blond, man kanske kan tona? Samma sak med om man skulle vilja ha brunt ska man färga eller tona? Hur mörk färg ska man börja med o.s.v.
Jag vågar inte riktigt testa för jag vet ej vad jag ska använda för produkter och är kanske också lite rädd för att det ska bli fult t.ex. ännu mer orange. När jag säger att jag vill ha blont menar jag EJ platina blont utan ”vanlig” blond.
När jag säger brunt så kan jag både tänka mig ljus och mörk. Men om man tar mörk så blir det ju det där trixet med så synlig utväxt som nästan ser ut som om man är skallig.
Sen så vet jag inte men jag kanske inbillar mej men har håret lättare för att se slitet ut när man har ”strawberry blont” eller rött hår?
Ska man gå till frisören eller ska man färga hemma?Sedan vet jag ej om jag ska ha varm eller kall ton heller?
Eller man kanske bara ska göra slingor?
Har du nått tips till mej som är så less på min strawberryblond färg?

Svara också gärna vad du skulle gjort..

Tack så mkt för en bra blogg!
Hoppas du svarar!


Hej!

Rött hår med blonda slingor i  det tycker jag är väldigt fint! Så om jag var du skulle jag satsa på väldigt många ljusa slingor så det blir ganska blont men att du ändå har lite av det röda kvar. Skulle du vilja bli mer åt det blonda rekommenderar jag dig att gå till en frisör för det är svårt att bleka ett rött hår. Sen sliter det ganska mycket att bleka precis som du säger.
Att färga det i en brun färg tror jag inte heller är så dumt utan det kan bli riktigt fint! Det du ska tänka på är att ta en färg som är ganska kall/askig eftersom du redan har lite rött i ditt hår. Om du är osäker på färg och vill slippa utväxten tycker jag du ska satsa på en lättoning. Det är en toning som bara lägger sig på håret det går alltså inte in i hårstrået och därför tvättar man ut den efter ett tag. (Är man blond eller har väldigt slitet hår sitter den bättre). En av mina favoriter är Color Fresh från Wella. Den finns i många olika färger och finns att köpa på frisör shoppar eller på nätet. Det finns t ex en färg som heter light brown 5/0 som jag tror skulle vara fin på ditt hår.
Lycka till!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *