Läsarfråga, avfärga hemma

Hejsan! 

Hört att det finns avfärgningsprodukter i butik, stämmer det? Och kan du i sånna falla tipsa om någon bra sådan produkt i budgetpris och vart man kan köpa det. 

Man tackar på förhand :) /Julia

Hej Julia!

Ja det finns avfärgning att köpa i butik men det är inget jag provat själv så jag kan tyvärr inte uttala mig om den är bra eller inte! Det finns på Åhlens, kicks t ex.
Man ska vara försiktig med avfärgning för det är väldigt svårt att få det bra och det finns stor risk att håret blir fläckigt och det kan till och med gå av eftersom det innehåller så starka ämnen. Blekning och avfärgning avråder jag därför starkt ifrån att man gör hemma!
Det jag kan råda dig till är att gå till en frisör för att få det snyggt och skonsamt för håret. Även om det är dyrt att avfärga hos frisören så kan det vara värt det! Gör du det hemma och det blir fläckigt och missfärgat är det väldigt svårt för en frisör att få det bra igen och det blir ännu dyrare en om du gått till frisören direkt.
Hoppas det gav svar på din fråga!

4 kommentarer

 1. Hej!
  Jag är intresserad av att färga håret igen efter många års uppehåll och behöver ha råd från någon som är kunnig. I dagsläget så går håret nästan ner till midjan men det skulle vara skönt att max klippa håret till axlarna. Jag är varken blond eller brunett, någonting där mittemellan med ljusbrun färg i längderna sen förra färgningen. Skulle vilja färga så att håret får en naturlig look. Min fråga är om man kan färga under sommaren eller om det är bättre att vänta till hösten? Behöver man avfärga innan? Om det finns bra produkter för att vårda torrt hår?

  / Sofie :)

  1. Hej Sofie! Jag skulle rekommendera dig att göra ljusa slingor och att det blir soft mot botten så att du slipper utväxt. Då får du bort den gamla färgningen och håret känns sommarfräscht, du behöver inte vänta till efter sommaren men se till att vårda håret lite extra och gå till en frisör som erbjuder Olaplex så blir färgningen skonsam. Du kan sedan köpa med Olaplex steg 3 att göra hemma. Lycka till!

 2. Jag har kört balsammetoden under snart ett års tid, och mitt hår har verkligen blivit fint, mycket mindre oslitet osv :) Hur som helst, nu vill jag sluta med balsammetoden och använda vanliga produkter igen.
  Jag står i valet och kvalet mellan Kevin Murphy och Alterna, men frisör säljer ingen utav dessa märken så jag kan inte fråga henne. Vilket märke tycker du är bäst utav Kevin Murphy och Alterna, eller är det hugget som stucket? Jag är supernoga med min hud och köper bara hudterpeutmärken osv, så jag vill ha bra produkter även till mitt hår.

  Eller har du tips på nåt annat märke som är riktigt riktigt bra?

  1. Hej Christine! Båda är bra tycker jag men det var länge sedan jag jobbade med någon av de märkerna så jag har inte stenkoll på dem. Kevin Murphy känns ju lite naturligare och ett lite mindre steg en att börja med Alterna som jag tror innehåller mer silikoner t ex. Jag jobbar med Davines just nu och jag tycker det är ett av de absolut bästa märkerna! De försöker vara så naturliga som möjligt och alla deras produkter är ekologiska. Det beror ju också såklart på vilket behov du har och vad du vill få ut av schampot och balsamet :)

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *